> > Well  

 


Multifunctioneel centrum Well

De Buun heeft het predikaat "multifunctioneel" zeker verdiend. Een grote feestzaal, een ruime foyer en een sportzaal worden aangevuld met ruimten voor buitenschoolse opvang, bibliotheek en het Wells Archief. Daarnaast hebben al deze ruimten diverse combinatiemogelijkheden.
Binnen dit kader zijn er geen activiteiten die niet in De Buun gehouden kunnen worden. De aanvulling vanuit de keuken maakt het aanbod van De Buun compleet!

Deze aanwinst voor Well is gelegen op een zichtlocatie in het dorp met vergezichten op de oude kern en het historische kasteel.
Dit alles is eenvoudig te bereiken via de Rijksweg N271 en tevens bevindt zich een bushalte op loopafstand. Ook voor grotere evenementen is parkeergelegenheid ruim voorhanden.

Meer informatie op http://www.mfcdebuun.nl/


Well is een woonkern van de Limburgse gemeente Bergen. Het kerkdorp ligt zo'n 23 kilometer ten noorden van Venlo, tegen de Duitse grens, en telt 2.480 inwoners (1 september 2010). Tot 1794 was het onderdeel van de gemeente Well-Bergen. In 1800, ten tijde van de Franse overheersing, kwam Well te vallen onder de gemeente Bergen. Het gehuchteWellerlooi , tot dan toe een onderdeel van Well, wordt in 1894 een eigen woonkern.

In Well bevindt zich kasteel Well dat ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte; het was toentertijd van strategisch belang voor de Duitsers die in het laatste oorlogsjaar de Maas als frontlinie verdedigden tegen de oprukkende geallieerde troepen. Anno 1988 is er een dependance van het Emerson College uit Boston VS gevestigd.

Het dorp Well is zeer uitgestrekt, gelegen aan de Maas in Nationaal Park de Maasduinen, met onder andere het Reindersmeer ,Leukermeer, Seurenheide en trekt jaarlijks veel toeristen. Well beschikt onder andere over div.campings, B&B, een Michelin Restaurant,"Brienen aan de Maas" en een op 3 sept. 2010 geopend Multi Functioneel Centrum "de Buun".

Well is uitgeroepen tot 'Het leukste dorp van Limburg 2010' met 4527 stemmen. Tweede werd Mechelen met 4129 stemmen.

Meer informatie kunt u vinden op www.wellaandemaas.nl
«    Vorige pagina  
«    Terug naar Begin